Jornada “Els valencians, poble d’Europa”


La jornada “Els valencians, poble d’Europa” vol impulsar una reflexió política i jurídica amb una mirada posada en la construcció d’Europa i el federalisme democràtic. La sessió planteja els valencians com a nacionalitat històrica i la seua integració en el marc d’una estructura política democràtica que necessita un reconeixement de la pluralitat territorial. Per tant, es vol contribuir a pensar aquest desafiament per millorar la inserció política i jurídica del País Valencià en l’entorn democràtic occidental, tant estatal com continental.

Formen part del debat la identitat valenciana, les concepcions de l’Estat espanyolels valors i la crisi de l’europeisme, els reptes de la ciutadania democràtica i la cultura política del federalisme democràtic.

La sessio se celebra els dies 25 d’abril, 5 de maig i 29 de juny a la Sala de l’Hemicicle Joaquín Tomás Villarroya de la Facultat de Dret de la Universitat de València.

La convoquen el grup d’investigació sobre Personalisme i Cosmopolitisme del Departament de Filosofia del Dret i Política de la Universitat de València. Les Corts Valencianes i l’Associació de Jusristes Valencians.

 

Data/Hora
25-04-2017
9:00 am - 12:00 pm

Lloc
Facultat de Dret de la Universitat de València

Carregant mapa...