L’HORA DE LES DECISIONS

PONENTS INTERNACIONALS

David Eiser és director d’anàlisi fiscal del Fraser of Allander Institute a la Universitat de Strathclyde de Glasgow. És especialista en acords de finançament de governs descentralitzats al Regne Unit, especialment a Escòcia. Durant els mesos previs al referèndum d’independència de 2014, Eiser publicà extensament sobre els aspectes econòmics de la independència escocesa. Més recentment, ha participat en el disseny d’acords de descentralització fiscal millorada per a Escòcia.  És assessor del Comité Financer del Parlament Escocés i membre del Centre on Constitutional Change.

Wolfgang Renzsch, és graduat a la Universitat de Hannover, la London School of Economics and Political Science i la Universitat de Göttingen.  Ha desenvolupat diverses investigacions i ha ocupat càrrecs acadèmics i institucionals a diferents lands alemanys. Entre  1979 i 1992, treballs d’investigació a l’Institut de recerca de la Friedrich-Ebert-Foundation de Bonn, a Rin del Nord-Westfàlia. Al land de Branderburg; entre 1992 i 1994 al Ministeri de Finances; el 1994, a l’Europe University Viadrina de Frankfurt de l’Oder. I des del 1994 és professor a la Universitat Otto-von-Guericke de Magdeburg, al land de Saxònia-Anhalt. L’any 2005 obtingué la titularitat d’una càtedra Jean Monnet.

Bernard Dafflon és doctor en Economia per la Universitat de Friburg (1971) i doctor en Filosofia per la Universitat de York (Regne Unit) (1976). Ha estat economista en cap del Ministeri de l’Interior i Institucions al cantó de Friburg (1977-1990) i professor de Finances i Polítiques Públiques a la Universitat de Friburg (1986-2013). Compta amb nombroses publicacions sobre federalisme fiscal, descentralització i finances públiques locals. Dafflon ha treballat com a especialista independent per al Consell d’Europa (1994-2006), el Banc Mundial (1999-2014), l’Agence Française de Développement (des del 2008) i l’Agència Suïssa per al Desenvolupament i la Cooperació (també des del 2008).  Segueix en actiu com assessor per a diversos governs cantonals i locals suïssos. Des del 2012, és assessor del govern tunisià en qüestions de descentralització.

François Vaillancourt és un expert en polítiques públiques. Professor de la Facultat d’Econòmiques de la Universitat de Montreal i membre permanent de la Comissió d’Estudis Polítics i Econòmics d’aquesta Universitat.  Ha estat consultor per a organitzacions internacionals com el Banc Mundial, l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics i de les Nacions Unides.  Les seues investigacions en l’àmbit  de l’economia pública s’han  centrat en temes com el federalisme (en la distribució de competències i el mecanismes de finançament) i els impostos (costos de recollida, harmonització, impostos locals i empreses estatals)

André Hebbelinck, ha estudiat lingüística i tecnologia de la informació. Abans d’unir-se a l’oficina exterior del Govern de Flandes, ha estat enginyer de sistemes a la IBM i director de projectes comunicatius i artístics. Ha estat al  càrrec de diferents responsabilitats diplomàtiques a Viena, Praga i Budapest. Des del 2014 és el Representant General del Govern de Flandes a Espanya.

Share This