“El big data s’ha democratitzat, l’accés a la tecnologia ja no suposa una barrera”


02/11/2016 | Carme Artigas, fundadora i directora general de Synergic Partners

– Quin avantatge competitiu suposa l’ús del big data? 

Permet a les empreses utilitzar per primera vegada totes les dades internes i externes de diferents formats (com ara estudis de mercat, xarxes socials, sensors, ‘logs’ de navegació web i ‘open data’) per poder prendre millors decisions, crear nous models de negoci, optimitzar processos o reduir el risc.

– Quins sectors i àmbits econòmics es poden beneficiar del processament massiu de dades a curt termini? 

Actualment el big data s’ha democratitzat, l’accés la tecnologia no suposa una barrera ja que el cost és realment baix. Per tant, qualsevol sector pot treure profit d’utilitzar-lo. Inicialment les grans empreses del sector financer, assegurador i detall lideren l’adopció de big data. Però cada vegada més les pimes estan implementant-lo a les seves estratègies. El gran repte recau en disposar de talent amb les capacitats necessàries: els famosos científics de dades.

– Cal adoptar mesures de protecció noves al treballar amb gran quantitat de dades? 

Les metodologies i entorns de seguretat són imprescindibles en qualsevol iniciativa de gestió de dades, ja sigui en un projecte big data com en disciplines tradicionals de gestió de la informació. En aquest sentit, definir un bon model de govern de les dades i del rol de les persones que hi treballen suposa un punt clau en qualsevol projecte de big data.

– En quin punt queda la privacitat al processar big data? 

L’objectiu que persegueix el big data no es basa en les dades individuals sinó tot el contrari. Persegueix treballar grans volums agregats i anònims que permetin analitzar tendències, grans patrons de comportament d’individus que es comporten de la mateixa manera per poder crear nous productes i serveis, detectar oportunitats no cobertes, augmentar l’eficiència operativa o evitar la fuga de clients.

8 Responses to ““El big data s’ha democratitzat, l’accés a la tecnologia ja no suposa una barrera””

 1. 臂部

  豐盈水潤,造就柔嫩飽滿,滋潤有彈性、晶瑩煥白的肌膚。 乾性肌膚使用

 2. VENUS VIVA

  SMAZ換能器傳送更穩定,更安全,更有效,和疼痛更少的HIFU能量。 SMAZ不需要應用較高的能量便可到達浅肌肉腱膜層。主要治療:-抬頭紋 -眉間紋 -鼻樑紋 -魚尾紋 -法令紋 -淚溝 -木偶紋 -垂直唇紋 -嘴角紋 -頸紋

 3. 美魔男

  快速恢復肌膚水分,修復平衡,瞬間軟化並舒緩肌膚。無油。

 4. Restylane 透明質酸

  Sculptra 含有由含有源於植物果酸的 PLLA 聚左乳酸(poly-L-lactic acid),它能促進天然膠原蛋白大量增生,令容顏重現年輕,一個療程的效果能持續逾2年。Sculptra 乃全球唯一獲美國食物及藥物管理局(美國FDA)認可的PLLA聚左乳酸美容品牌。Sculptra 塑然雅會被人體自然分解吸收,同時促進天然膠原蛋白再生1。療程效果可以漸進地給你更富清新朝氣的容頻,效果自然,更不會影響面部表情。SCULPTRA 塑然雅 Sculptra 由含有源於植物果酸的PLLA聚左乳酸(poly-L-lactic acid),它可以被新陳代謝成二氧化碳及水,最終自體內排出。PLLA聚左乳酸早已被廣泛應用於醫療用品超過30年,自2009年起 Sculptra 及全球唯一獲美國FDA認可的PLLA聚左乳酸美容醫學品牌。Sculptra ® 塑然雅能促進天然膠原蛋白大量增生1,改善皺紋,令容顏重現年輕。全球唯一獲美國FDA認可PLLA聚左乳酸。臨床研究證實於3個月間,肌膚的膠原蛋白密度 顯著增加67%2。療程效果能持續愈2年3。主要成份PLLA聚左乳酸源於植物果酸,醫學界廣泛使用超過30年。

 5. 阻斷

  有關提眉手術、內視鏡、內視鏡提眉手術、前額拉皮、前額提拉、抬眉手術、術前術後等一些術前術後、詳細敘述比較。

 6. 爽髮

  於日間密集式提供美白成分和水分,由內而外讓每一寸肌膚都亮澤水潤的煥白精華噴霧。

 7. 醫學美容 深層清潔cosmetic.wiki

  Avon 雅芳 【蘆薈清爽保養系列】雅芳蘆薈保濕露的商品介紹 Avon 雅芳,蘆薈清爽保養系列,雅芳蘆薈保濕露


Sobre l'autor

Carme Artigas, fundadora i directora general de Synergic Partners.