“El traçat d’AVE Madrid-Alacant o Madrid-Elx es decidirà segons la política comercial de Renfe”


15/03/2017 | Armando Ortuño, doctor Enginyer de Camins, canals i ports

– Com valora que l’aeroport Alacant-Elx no disposi d’alta velocitat?

L’important no és que l’aeroport tingui o no connexió amb alta velocitat, l’important és que ni tant sols té connexió ferroviària. Un cop la tingui i disposi d’ample internacional, hi podran circular tot tipus de serveis: rodalies, nacionals o AVE. Com es pot mesurar això? Hi ha dos indicadors: el primer, a Europa un aeroport que assoleix els 6 milions de passatgers està connectat per ferrocarril. L’aeroport Alacant-Elx l’any 2016 ha superat els 12.000 i està creixent a ritme de dos dígits cada any. El segon indicador és que aquesta xifra de 6 milions de passatgers es va assolir l’any 2000: el deute porta 17 anys de retard.

– Què suposa per a un futur Corredor Mediterrani que els combois ferroviaris de la línia Múrcia-Elx s’adrecin a València o a Madrid?

No hi ha cap inconvenient en connectar amb Madrid, l’important és el tram La Encina-València. L’esperable és que si es finalitza la connexió Alacant-València, tindrem serveis regionals d’AVE (els Avant) des de Múrcia que arribaran a Barcelona des de València i que fins a Castelló ho faran amb AVE. I el problema és el traçat de Castelló a Barcelona. Una altra cosa són els trens que uneixen Múrcia-Madrid, ja que els AVE podran anara a Madrid o a València.

El tram La Encina-Valencia amb AVE està sense acabar, si bé el Villena-Alacant està fet. Si La Encina-València no es finalitza de manera simultània al tram Monforte-Múrica, hi haurà connexió Múrcia, Alacant, Elx amb Madrid, però no hi podrà haver AVE amb València

– Es pot dir que l’AVE Alacant-Elx divideix més que uneix?

Jo crec que no. Perquè hi ha bifurcació a Monforte? doncs perquè l’alcalde de Múrcia d’aquell moment insisteix en què l’AVE hi arribi el més aviat possible, sense que el traçat arribés a Alacant. I Elx va insistir perquè s’obrís l’estació. El resultat és que quan s’obri servei Alacant-Elx, serà Renfe qui decideixi en funció de l’optimització del servei.

El traçat d’AVE Madrid-Alacant o Madrid-Elx es decidirà segons la política comercial de Renfe. I aixo no ho està dient ningú. Probablement s’acabi fent sense passar per Alacant, perquè Múrcia i Elx tenen una demanda suficient i potent. Múrcia no necessita a Alacant per omplir els AVE. La possibilitat que l’AVE passi primer per Alacant ningú no se la planteja.

– Com s’equilibra que l’aeroport Alacant-Elx estigui allunyat de la Fira? Tenia sentit planificar una estació única d’AVE compartida Alacant-Elx enlloc de la bifurcacio a Monforte del Cid?

La realitat és que Institució Firal d’Alacant (IFA) disposa de la seva estació d’AVE i Elx tindrà la seva. La necessitat ara és millorar el traçat Alacant-Elx connectant per ferrocarril l’aeroport, IFA i el parc empresarial d’Elx. Són els 3 elements més importants de la línia Alacant-Elx. És fonamenbtal millorar els serveis entre aquestes dues ciutats on, amb el permís de Benidorm, és on hi ha la potència en termes econòmics i productius.


Sobre l'autor

Armando Ortuño és doctor Enginyer de Camins, canals i ports. Llicenciat en Economia i professor de planificació de la Universitat d'Alacant.