“Els ajuntaments han de trobar l’equilibri entre el model de ciutat i l’economia que poden tenir”


15/12/2017 | Miguel Sotillos, President d'Aptur (Associació d'Apartaments Turístics de la Costa Blanca)

– Des d’Aptur i com a membres de Fevitur, quina és la necessitat de regular la vivenda d’ús turístic?

La vivenda d’ús turístic ja està regulada. Amb la llei vigent és suficient, hem participat en totes les modificacions però el que intentem és ajustar-la per a que no hi hajen impediments. Aquesta llei permet que es puga llogar sempre complint unes obligacions imposades, tant per al turista com per al propietari.

Hi ha sectors que diuen que no està regulat i no és cert. És potestad del propietari el que ell mateix vullga fer amb la seua vivenda i, precisament, una de les raons per les quals es decanten pel lloguer turístic front al tradicional és la inseguretat juridica que tenen amb els inquilins fixes, ja que molts no paguen despeses de manteniment, mensualitat, etc.

En quant a les associacions d’hostalers i veïns que afirmen que el lloguer vacacional està expulsant a la població del centre, hi ha fins i tot un estudi realitzat per docents de la Universitat de les Illes Balears que demostra que el lloguer turístic no perjudica a les ciutats.

El problema és que la població augmenta, s’amplien les famílies i com durant 10 anys no s’ha construït res, ara hi ha escassetat de vivenda. La pressió de demanda sobre l’oferta va creixent.

 

– Quines condicions considera la Federació a l’hora d’arribar a un acord amb l’Ajuntament?

El nostre propòsit és fer-nos be amb tots els ajuntaments i que ens deixen exercir la nostra activitat, ja que contribuïm, paguem impostos, etc. Però, els ajuntaments han de trobar un equilibri entre el model de ciutat i l’economia que eixa ciutat pot o vol tindre.

One Response to ““Els ajuntaments han de trobar l’equilibri entre el model de ciutat i l’economia que poden tenir””

  1. EllDilt

    Alcohol Zithromax Amoxicillin And Clindamycin cialis 20mg price at walmart Yerba Generico Priligy Funziona Pharm Support Group Generic


Sobre l'autor

Miguel Sotillos, President d'Aptur (Associació d'Apartaments Turístics de la Costa Blanca)