“L’empresa catalana exporta l’any 2016 per valor de 65.142 M €”


21/04/2017 | Joan Romero, director executiu d’ACCIÓ

Catalunya exportacions

Les exportacions són un bon baròmetre de la salut de l’economia i de la seva competitivitat. L’obertura al món respon a una aposta estratègica de les empreses catalanes que té translació directa en la generació de riquesa i la creació d’ocupació. L’increment de vendes a l’exterior, constant des de fa sis anys, afavoreix el creixement de les empreses i, per extensió, l’adopció de polítiques públiques que millorin el benestar de les persones.

De fet, hi ha diversos estudis que relacionen l’increment d’exportacions amb la creació d’ocupació directa per part de les empreses que exporten. I això és molt bona notícia per a la creació de llocs de treball ara que Catalunya mira al món més que mai. Les empreses catalanes van exportar l’any 2016 per valor de 65.142 milions d’euros, la xifra més elevada de la sèrie històrica. Es tracta d’un 2% més que l’any anterior, una taxa de creixement interanual superior a la de la majoria de països de la zona euro.

Un altre indicador important és el número d’empreses exportadores regulars, que l’any passat va créixer per quart any consecutiu fins assolir les 16.929. Aquesta tendència creixent acredita que les empreses catalanes no només tenen interioritzada la importància de sortir a l’exterior, sinó que ho fan de manera estratègica, planificada i constant.

Aquestes xifres són el resultat de la perseverança i constància de l’empresa catalana i demostren que està plenament integrada a les cadenes de valor global i als fluxos de comerç internacional. Seguir aprofundint en aquesta aposta per la internacionalització repercutirà en el creixement econòmic del país, en la creació de llocs de treball i en el benestar de la societat.


Sobre l'autor

Joan Romero, director executiu d’ACCIÓ.