“Fer negocis al Marroc requereix temps, viatjar i conèixer els professionals, a més de treballar la confiança”


13/09/2017 | Pere Carles, director general del Grup Carles Gestió i Projectes

– Què s’ha de tenir en compte avui per fer negocis amb el Marroc?

S’ha d’estar segur que el producte o servei que s’ofereix hi té mercat, o bé que es poden establir acords que generin negoci. Aconsello fer una primera anàlisi de mercat i desenvolupament de producte.

Contactar amb ACCIÓ o amb entitats oficials és una opció vàlida, a banda de professionals que aportin orientació. I també és important identificar una persona de confiança que ens ajudi a introduir-nos.

Que ningú s’imagini que és ràpid i fàcil. Requereix temps, viatjar i conèixer els professionals, a més de treballar-se la confiança. També ser persistent en el projecte i posar-se límits en temps i pressupost. S’hi ha d’arribar al moment just amb un projecte potent.

– Es pot parlar d’una evolució de les relacions comercials entre Catalunya i el Marroc?

Marroc és un país que està avançant molt i ràpid, es considera pont entre Europa i Àfrica i té bones perspectives de creixement econòmic i social. Per això és un bon objectiu per a moltes empreses catalanes. Actualment l’Estat espanyol és el primer proveïdor del país i, per tant, hi ha una bona perspectiva. L’empresa catalana gaudeix d’un bon nivell de seriositat i prestigi i la marca Barcelona és rellevant.

– Quin volum de negoci genera el Grup Carles al Marroc?

Vam iniciar contactes al Marroc fa uns 4 anys i el procés ha requerit el seu temps. Hem destinat hores de treball, d’assessorament, entrevistes amb ministeris i hem desenvolupat dos projectes de cooperació amb la Diputació de Barcelona, que ens han permès conèixer be el sector de la pell en general. Això ens ha permès assolir un prestigi, que esperem es tradueixi en projectes on puguem desenvolupar el nostre coneixement i experiència. Actualment podem dir que estar al Marroc ja no ens costa diners i esperem obtenir una balança positiva en breu.


Sobre l'autor

Pere Carles, director general del Grup Carles Gestió i Projectes SL.