“La indústria circular i el reciclatge marquen la innovació al tèxtil”


12/07/2017 | Ramon Soler, director d'Aupa Hogar

– Quina és la tendència del sector tèxtil en el context actual de recuperació econòmica?

A hores d’ara el tèxtil està consolidant el seu creixement, està invertint en la modernització del parc de maquinària que per efectes de la crisi i la globalització portava molts anys estancat. Però que a hores d’ara reneix i s’està fent un gran esforç per incrementar la productivitat i competitivitat del sector.

– Més enllà de nous teixits, en quins apartats se centra la innovació al tèxtil?

Sobretot s’està treballant en la indústria 4.0 i en el seu efecte en l’organització de l’empresa i en la relació amb els clients. En la indústria circular i en el reciclatge dels productes per ajudar des del sector tèxtil a la sontenibilitat.

– Quina tecnologia és l’aliada del tèxtil avui?

Les noves tecnologies i connectabilitat dels objectes, així com els acabats que aportin benestar a les persones són les línies que hores d’ara està en creixement. Però com que la tecnologia va a una velocitat molt ràpida, haurem d’estar atents als avenços que puguem aprofitar.

– Cap a quins països ha de centrar-se la internacionalització?

Estem en un món global i com a tal estem oberts i obligats a ser globals. Una altra cosa és que els països que estan més a prop nostre siguin els millors per internacionalitzar-se. Tot dependrà en què segment de mercat estigui preparada a afortar cada empresa.


Sobre l'autor

Ramon Soler, director d'Aupa Hogar, empresa de fabricació de tèxtil per a la llar.