“La propera passa és explicar a Madrid que fer el Corredor Mediterrani és el principal actiu de recuperació econòmica que té l’Estat”


01/03/2017 | Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya

Josep Rull intervé a la Jornada internacional L’hora de les decisions, que se celebra el 2 de març de 2017 al Palau de Congressos de València.

Josep Rull

– Quines són les polítiques que es podrien emprendre de forma alineada en infraestructures a l’Euroregió de l’Arc Mediterrani?
– Calen polítiques per impulsar la generació de projectes de serveis de transport de mercaderies, d’autopista ferroviària i de serveis de passatgers que connectin amb alta velocitat les principals ciutats i els entorns de generació d’economia a l’entorn del Corredor Mediterrani. És necessari connectar els principals pols d’activitat econòmica amb els ports i el centre d’Europa.

– Com a resultat de les sinergies existents a l’Euroregió de l’Arc Mediterrani, quins seran els resultats amb impacte en la ciutadania a mig termini?

– En primer lloc la generació d’una major activitat econòmica i, en conseqüència, de més llocs de treball. I, en segon lloc, es crearan més oportunitats per a la producció i l’exportació de béns i serveis.

– La reivindicació del Corredor Mediterrani s’ha fet des d’instàncies polítiques fins a grups de pressió empresarial. Quines són les properes passes, tant de la negociació com de l’acció política?

La propera passa que farem és la d’explicar a l’Estat espanyol, en un acte a Madrid, que fer el Corredor Mediterrani és el principal actiu de recuperació econòmica que té l’Estat així com per lluitar contra el canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica. El Corredor Mediterrani és el millor actiu per connectar l’Estat amb Europa i en món a través dels ports i línies ferroviàries. I, a continuació, anirem a Europa a explicar les prioritats del Corredor Mediterrani, i per demanar que s’impliqui en requerir als estats l’execució dels principals corredors ferroviaris.


Sobre l'autor

Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.