L’impacte científic de la Universitat Rovira i Virgili és un 52% superior a la mitjana mundial


13/02/2017 | Josep Manel Ricart, vicerector de Política Científica i de Recerca de la Universitat Rovira i Virgili

– En quins àmbits és competitiva la recerca de la Universitat Rovira i Virgili?

La URV va posar especial èmfasi des de la seva creació, ara fa 25 anys, en l’activitat investigadora com a base per a formació d’excel·lència i una sòlida transferència de coneixement. Els nostres objectius són la millora del benestar de les persones, el desenvolupament social i econòmic i la dinamització de les nostres ciutats i territoris.

Actualment, la URV és activa en tots els àmbits de coneixement i els 10 primers en nombre de publicacions són: medicina, química i bioquímica, enginyeria, ciències de la computació, ciències socials, materials, física, biologia, enginyeria química i medi ambient.

I en l’Academic Ranking of World Universities  de 2015, la URV va ocupar les següents posicions mundials en:

Informàtica      101-150

Química          151-200

– A quins sectors econòmics impacta majoritàriament la transferència de coneixement de la Universitat Rovira i Virgili a l’empresa?

Els àmbits estratègics d’excel·lència internacional, alineats amb les fortaleses del territori comporten que la major transferència sigui en química i l’energia, nutrició i salut, turisme, enologia, patrimoni i la cultura i economia digital i humanitats.

– En quina posició es troba la recerca impulsada des de la Universitat respecte a l’Euroregió de l’Arc Mediterrani? I respecte a Europa?

Globalment, l’impacte científic de la URV és un 52% superior a la mitjana mundial i concretament, d’acord amb el Leiden Rànking 2016, per el període 2011-14, la URV va ocupar les següents posicions (fractional counting):

taula 1

 

 

 

I d’acord amb Scimago Institutions Rankings 2014, per el període 2008-2012 i pel que fa a universitats, la Universitat Rovira i Virgili va ocupar les següents posicions:

taula 2

 

 

 

I a abast mundial, la Universitat Rovira i Virgili apareix també a dos dels rànquings internacionals d’universitats més reconeguts, l’Academic Ranking of World Universities i el The World University Rankings.

2 Responses to “L’impacte científic de la Universitat Rovira i Virgili és un 52% superior a la mitjana mundial”

  1. check these guys out

    I just want to mention I’m all new to weblog and really enjoyed you’re blog. More than likely I’m want to bookmark your website . You surely have superb well written articles. Bless you for sharing your blog site.

  2. John Deere Diagnostic and Test Manuals

    stuffed animals are very cute and lovely, i bet that most kids and even women loves them`


Sobre l'autor

Josep Manel Ricart Pla, vicerector de Política Científica i de Recerca de la Universitat Rovira i Virgili.