“L’actual sistema de finançament autonòmic és injust, caduc, poc transparent i tècnicament deficient”


27/07/2016 | Guillem López Casasnovas, catedràtic d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona

– Quin és l’estat actual dels incompliments per part de l’Estat en la relació al finançament de les Comunitats Autònomes?

Quasi dos anys ja sense un sistema de finançament nou que substitueixi el caducat. S’acumulen les queixes de les Comunitats que el pateixen i, fins i tot, d’acadèmics que en el passat havien callat o fins i tot avalat un sistema que ara es reconeix ja com injust, caduc, poc transparent i tècnicament deficient. De fet, tots els partits en etapa electoral l’han denunciat, com si no fos per alguns la seva pròpia responsabilitat. En fi, a molts els falla la memòria…

– En quin estat es troben les inversions?

Les de l’Euroregió de l’Arc Mediterrani esperen. Les de trens de rodalies estan al ‘limb’. Les de recerca i desenvolupament s’han empetitit tant, que costen de trobar. Les de la disposició estatutària se situen a la banqueta del constitucional. A les europees ni se les espera sota la recepta alemanya de més i més retallades fiscals.

– A grans trets, com s’explica la situació actual respecte al finançament?

Govern en funcions, por de perdre la discrecionalitat que ara fa prevaldre el Ministeri, manca de veritable criteri federal a l’oposició socialista, d’un Podemos que vol i dol, i d’un sobiranisme que hi ha perdut l’interès havent passat pantalla… Estem en la disjuntiva dels qui voldrien a la nova batalla guanyar la guerra de la recentralització, i dels qui s’han desil·lusionat per lluitar per la descentralització del que senten com a dia de la marmota.

Malgrat el que he remarcat, no ens podem despistar. Tot pot anar a pitjor. Excepte per als qui creguin que quan pitjor reencaixi Espanya, serà millor pel desencaix.

8 Responses to ““L’actual sistema de finançament autonòmic és injust, caduc, poc transparent i tècnicament deficient””

 1. 收費

  有關肉毒、肉毒副作用、肉毒除皺、表情怪異、表情肌、眉毛下垂、肌肉痙攣等一些詳細敘述或似是而非或有爭議的事項。

 2. SCULPTRA 塑然雅

  除皺特點 純度高,效果好 見效迅速,無創無痛 安全精準,表情自然 唯一在臨床有20多年的注射材料,全球超過11000000人使用 適用範圍 魚尾紋、額頭紋、眉間紋、鼻紋和頸部皺紋都可以祛除; 最適合於早期的、不太明顯的皺紋 不須使用任何的鎮靜劑或局部麻醉劑,且Botox除皺治療後可立即繼續進行正常的活動。 Botox除皺可以利用午休時間約診即可,完全不影響工作的安排。BOTOX肉毒桿菌素是一種高度純化的蛋白質,經過注射之後,能夠使導致動態皺紋的肌肉得到放鬆,它能夠阻斷導致肌肉收縮的神經細胞,使面部線條變得平滑並防止新皺紋形成。全球銷量第一品牌 在中國唯一獲得SFDA、FDA批准用於醫療美容的肉毒桿菌素 唯一一個擁有40年安全記錄的肉毒桿菌素 在70個國家獲得批准使用 BOTOX肉毒杆菌素

 3. 回覆客戶查詢

  無限睿智機器人

 4. 柔亮

  倩碧Happy香水,含柑橘花香調,香味清新持久、令女性散發迷人魅力。

 5. HIFU 無創超聲波4D拉皮

  來自瑞士的Teosyal®透明質酸,是由世界第三大以透明質酸為基礎的TEOXANE藥廠研發。Teosyal ®Redensity II® 是專門為眼部肌膚而設計的透明質酸。屬於半鏈結透明質酸的Redensity II® ,輕微吸濕力可減少水腫。 半鏈結透明質酸的柔軟度較高,於注射之後不會產主粒狀問題。可撫平中度皺紋,主要用於淚溝、額紋、手部填充、木偶紋、豐唇、耳珠、太陽穴、人中、面頰填充、虎紋

 6. 小錦囊

  功效達至「晶瑩剔透的亮白」及「緊緻眼周位置」。修護緊緻眼霜的強大功效帶來年輕美麗的眼眸,遠離黑眼圈和眼部鬆弛。

 7. 脂肪移位

  賦予雙唇滿滿的水潤感,滋潤保護唇部。

 8. 醫學美容 提眼肌cosmetic.wiki

  CHANEL 香奈兒 【專業睫毛膏系列】訂製完美睫毛膏的商品介紹 CHANEL 香奈兒,專業睫毛膏系列,訂製完美睫毛膏


Sobre l'autor

Guillem López Casasnovas és catedràtic d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, llicenciat en Economia i en Dret.