L’empresa valenciana Actiu, Premi Nacional de Disseny 2017


21/09/2017 | Institut Ignasi Villalonga d'Economia i Empresa

L’empresa de disseny de mobiliari Actiu, amb seu a Castalla (Alacant), ha rebut el Premi Nacional de Disseny 2017 en la modalitat Empreses, que atorga el Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat. Es tracta del principal reconeixement a l’Estat espanyol a empreses i professionals en l’àmbit del disseny.

El jurat ha tingut en compte “la forta aposta pel disseny i la R+D+i”. Per la seva banda, Actiu ha fet extensiu el reconeixement a tots els dissenyadors amb els quals treballa des de fa anys, i amb els quals ha desenvolupat totes les seves línies de producte, comunicació, estands i les instal·lacions del Parc Tecnològic Actiu: Alegre Design, ITEMdesignworks, Ramos & Bassols, Stone Design, Sylvain Carlet & Isern Serra, Enrico Frigerio, Sigfrido Bilbao i CDN, Odosdesign, Estudi Cosín, Belén Payá o José María Tomás Llavador entre d’altres.

El departament de R+D+i d’Actiu es va crear fa 30 anys per impulsar producte propi i impulsat per Vicent Berbegal i Paco Rodríguez. D’altres àmbits de la companyia que s’han beneficiat d’aquesta evolució han sigut els de disseny gràfic,interiorisme i arquitectura.

Segons explica l’empresa, una de les claus de la seva expansió internacional i per sectors ha sigut l’aposta pel disseny i proporcionar solucions de fabricació a mida per a cada client. Això li ha permès treballar en l’equipament d’oficines, educació, trànsit, sanitat, institucional i hospitals, en col·laboració amb arquitectes com ara la ja desapareguda Zaha Hadid, a més de Rudy Ricciotti i Allende arquitectes, entre d’altres.

Alguns dels clients pels quals Actiu ha treballat són Iberia, La Caixa i Astra Zeneca a l’Estat espanyol; Danone i Allianz a França; Tullow Oil Kenya i l’aeroport de Heathrow al Regne Unit; Mallorca a Espanya i WellCamp Airport a Austràlia, així com els centres Hospital de La Fe a València i el Rey Juan Carlos de Móstoles (Madrid).


Sobre l'autor

Institut Ignasi Villalonga d'Economia i Empresa.