“Les autonomies mediterrànies estan subfinançades”


27/07/2016 | Núria Bosch, professora d’Economia Pública, Economia política i economia espanyola de la Universitat de Barcelona

– Quina és la situació actual dels incompliments per part del govern central en relació al finançament de les Comunitats Autònomes?

El sistema de finançament actual es va implantar el 2009 i la legislació vigent obliga a una revisió del sistema cada 5 anys. Per tant, el 2014 se n’hauria hagut d’implantar un de nou. El no haver-se fet vol dir que les autonomies de règim comú, no pas les forals, han d’anar patint totes les deficiències del sistema actual que en són moltes.

– Quin és l’estat de les inversions actualment?

Els últims anys, degut a la consolidació fiscal, la despesa pública autonòmica s’ha reduït. Amb tot, encara moltes autonomies no compleixen amb els objectius de dèficit establerts per l’Estat. Ara bé, cal dir que la quantia del dèficit imposat per l’Estat a les autonomies és injusta, ja que estableix un nivell massa baix que no es correspon amb el pes relatiu de la despesa autonòmica, que inclou els serveis essencials de l’Estat del benestar, llevat de les pensions. Això ha provocat que aquests serveis se n’hagin ressentit.

– Com definiria breument la situació actual?

El problema principal de l’actual model de finançament és que penalitza en excés les autonomies de l’arc mediterrani (Catalunya, Balears, València i Múrcia). Els recursos per càpita que reben estan per sota la mitjana del conjunt de comunitats autònomes. Les autonomies mediterrànies estan subfinançades mentre que n’hi ha d’altres de sobrefinançades.

8 Responses to ““Les autonomies mediterrànies estan subfinançades””

 1. 激光脫毛

  立即活化並提亮疲倦的雙眼。

 2. 醫學美容 DR CYJ 髮胜肽健髮療程 cosmedicbook

  我們採用國際及美國食品及藥物管理局FDA認可的CO2 激光儀 LUTRONICS® SPECTRA SPR, 具安全性, 準確度高 . 二氧化碳激光可安全地去除皮膚上的癦痣、肉粒、疣、老人斑等問題。此激光的幼細光束可準確及直接地將要去除的組織氧化,過程快捷,傷口細小及乾淨,對周圍的皮膚傷害減至最少。一般1-2次就可永久去除。

 3. 止汗劑

  立即活化並提亮疲倦的雙眼。

 4. 光學療程

  輕盈的眼霜能淡化眼部浮腫、暗沉與細紋外觀。

 5. 醫學美容 Lumenis LightSheer Desire真空激光脫毛

  Dysport是A型肉毒桿菌素,為英國一所受嚴格監管的藥廠內透過高科技純化程序提煉的蛋白質。 Dysport更獲美國食品及藥物管理局FDA核准用於美容用途,肯定其效果及安全性。其能有效阻隔神經訊息傳達,令肌肉不受神經控制,減退因肌肉而過度收縮引致的面部動態性皺紋及放鬆過度活躍的肌肉,以達到瘦面、瘦小腿效果;亦能抑制汗腺掛汗的神經系統,有效減少汗水分泌,達到止汗​​及減少異味。Dysport 瘦面 溶脂 Dysport注射到咬肌內,抑制神經肌接頭處乙酰膽鹼遞質的傳遞,使咬肌張力變小而達到瘦臉效果。

 6. 護霜

  打造紋理細緻、水潤柔嫩和有彈性、晶瑩煥白的肌膚。 油性肌膚使用

 7. 醫學美容 終極cosmetic.wiki

  Dior 迪奧 【男性保養系列】DIOR HOMME SPORT香體止汗膏的商品介紹 Dior 迪奧,男性保養系列,DIOR HOMME SPORT香體止汗膏


Sobre l'autor

Núria Bosch, professora d’Economia Pública, Economia Política i Economia Espanyola de la Universitat de Barcelona i investigadora de l'Institut d'Economia de Barcelona.