“Les estadístiques no reflecteixen l’activitat a l’estranger de l’empresa balear de serveis”


02/11/2017 | José Luis Roses, president de la Cambra de Comerç de Mallorca

– La inversió estrangera a l’Euram els anys 2014, 2015 i 2016 augmenta d’un 20,5% el 2014 a un 23,8% el 2016, segons dades del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat. Què suposen aquestes xifres per a les Illes Balears?

[Informe d’inversió estrangera del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat]

Són dades molt significatives i confirmen la important inversió estrangera a les Balears. Aquest any som una de les comunitats autònomes amb millors dades econòmiques, tant d’inversió com d’ocupació, i un dels motius que han ajudat ha sigut precisament la inversió estrangera.

 – Quin hauria de ser el full de ruta de l’empresa balear en el curt termini?

Hem de continuar creixent en la creació d’ocupació i sobretot hem d’augmentar la productivitat, ja que és l’assignatura pendent. En el nostre principal sector econòmic, el turístic, ja no ens hem de centrar en la quantitat, sinó en millorar la qualitat de l’oferta, els serveis i els productes.

– Quins aspectes cal potenciar per fomentar l’exportació avui?

De nou, el factor productivitat és fonamental. L’economia balear és més exportadora de serveis que de productes, i això a vegades és difícil de quantificar: a les estadístiques no es reflecteix l’activitat a l’estranger que fan les nostres empreses del sector serveis.


Sobre l'autor

José Luis Roses, president de la Cambra de Comerç de Mallorca.