Per què la nova línia aèria València-Barcelona no és en absolut una alternativa al Corredor Mediterrani


29/03/2017 | Ramon Ferré, enginyer aeronàutic

El nou vol València-Barcelona d’Airnostrum no és en absolut una alternativa al Corredor Mediterrani des del punt de vista dels negocis. La infraestructura ferroviària de mercaderies i passatgers té una altra dimensió. La principal mancança que cobriria el Corredor Mediterrani té a veure amb el transport de mercaderies, i ni AirNostrum ni Vueling són companyies de càrrega: en porten però és un volum residual.

El nou vol València-Barcelona s’enlaira de València a les 9:05 h. i el trajecte de tornada des de Barcelona surt a les 17 h. Un horari totalment desajustat amb la realitat dels negocis. De Barcelona s’enlaira a les 7:40 h. el vol operat per Airnostrum i la tornada amb Vueling des de València surt a les 18:30 h, amb un horari més racional i orientat als negocis.

Obviament, la connexió amb València és un tema pendent per a Vueling i, per tant, aquest nou vol és convenient.

L’operació del vol València-Barcelona està alineada amb la nova companyia de llarg recorregut Level, perquè aquests horaris s’ajusten per embarcar i connectar amb la llarga distància que cobrirà des de Barcelona. Hi ha dos factors que hi juguen a favor a l’Euroregió de l’Arc Mediterrani: la temporada de primavera-estiu que comença amb el canvi d’hora i la Setmana Santa.

Alhora, la possible connexió entre vols d’Airnostrum i de Vueling és una pràctica contrària al model de negoci de la companyia col·laboradora d’Ibèria. En canvi, des del web d’Airnostrum es pot comprar un vol d’Ibèria per al trajecte València-Barcelona al matí i tornar a la tarda amb una altra companyia. Aquesta pràctica no és possible amb un bitllet de Vueling; és una flexibilitat que se li ha sol·licitat repetidament sense èxit.

La llarga distància de vols internacionals que cobrirà la nova companyia Level constitueix una gran oportunitat perquè triomfin els 130 vols diaris que arriben a Barcelona des de ciutats com ara Palma, València, Vigo, Milà, París, etc. Els vols de Level que cobriran, per exemple, Barcelona-Los Angeles s’ompliran amb passatgers que vindran d’aquests altres vols domèstics.

Ara bé, la proposta de Level a Barcelona competeix de front amb el ‘hub’ d’Ibèria a Madrid: és una imposició d’IAG (International Airlines Group), el holding espanyol resultat de la fusió entre Iberia i British Airways. El vol València-Barcelona s’hi recolzarà la temporada d’estiu i ja es farà balanç al setembre.

 


Sobre l'autor

Ramon Ferré, enginyer aeronàutic i membre del Cercle Mallorquí de Negocis.